ua en ru

У Донецькій області сепаратисти взяли в заручники 6 осіб

В Новогродовці (Донецька область) сепаратисти захопили шість осіб, у тому числі й шахтарів.

В Новогродовці (Донецька область) сепаратисти захопили шість осіб, у тому числі й шахтарів. Про це повідомляє прес-служба Незалежної профспілки гірників України.

"Як розповіли голові Незалежної профспілки гірників України Михайлу Волинцю, сепаратисти в камуфляжі і масках увірвалися до них у будинок. Серед захоплених - відомий на всю Україну своєю позицією гірник шахти "Росія", член НПГУ Олександр Вовк, підприємець Костянтин Мусейко, Ігор Братусь, дружина якого є членом Партії регіонів і підтримує єдність країни, член цієї ж партії Валерій Павлик, шахтар Гуров і громадянин Бубич", - йдеться в повідомленні.

В ході захоплення в Мусейко стріляли. Доля заручників невідома.

"Є інформація, що сьогодні в місті Антрацит Луганської області на території районної держадміністрації за другу добу вже сформована друга сотня з людей, яких озброїли автоматами та іншою вогнепальною зброєю. Це відбувається за підтримки голови РДА Олександра Тимошенко, який, нагадаємо, 30 квітня у виступі на місцевому телебаченні заявив, що передав РДА під охорону козакам з Росії", - розповіли в профспілці.

Профспілка вимагає терміново вжити заходів для звільнення незаконно затриманих громадян і вимагає від офіційного Києва прийняти необхідні заходи для наведення порядку в державі.