ua en ru

У ДНР не вважають себе стороною переговорів у Мінську

Керівництво самопроголошеної "Донецької народної республіки" не вважає себе стороною переговорів у Мінську.

Керівництво самопроголошеної "Донецької народної республіки" не вважає себе стороною переговорів у Мінську. Про це заявив голова президії Верховної Ради ДНР" Борис Литвинов, передає прес-служба ДНР.

"Захарченко і Плотницький від Донецької та Луганської народних республік не були безпосередньо учасниками тристоронньої зустрічі. Вони були свідками цієї справи. Я так це трактую", - сказав Литвинов.

За його словами, присутність "голови Радміну ДНР" Олександра Захарченко на переговорах у Мінську "пояснюється повагою до мирних ініціатив Президента РФ Володимира Путіна".

"Він взяв до відома те, про що домовилися три сторони... З боку України - це громадянин України, колишній президент Леонід Кучма, який виступив у ролі листоноші і привіз до Мінська пропозиції Порошенка З боку ОБСЄ - представниця Фінляндії. І з боку Росії ми бачимо підпис посла Зурабова", - заявив Литвинов.

За його словами, підписаний документ можна взяти за основу в майбутніх переговорах, "але виконувати всі пункти угоди не представляється можливим".

Нагадаємо, 5 вересня тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ на переговорах у Мінську (Білорусь) підписала з лідерами так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" протокол про припинення вогню з 18:00.