ua en ru

У Дніпропетровську МВС затримало осіб, які пограбували інкасаторів на 490 тис. дол

Співробітники Дніпропетровського МВС затримали злочинну групу з 6 осіб, які в середині люти 2013 р., переодягнувшись у форму інспекторів ДАІ пограбували інкасаторську машину, що перевозила 490 тис. дол. Про це в рамках прес-конференції повідомив начальник ГУМВС в Дніпропетровській області Віктор Бабенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Віктор Бабенко відзначив, що до складу групи входили екс-працівники МВС і пенітенціарної служби, які були звільнені з відомств незадовго до пограбування: "У складі групи був один наш колишній працівник, якого з органів звільнили за пристрасть до азартних ігор. Також серед злочинців був один колишній працівник пенітенціарної служби".

В результаті проведеної операції було затримано 6 осіб, вилучено вогнепальну зброю (3 карабіна "Сайга", 2 обрізи, 5 пістолетів), а також 3 комплекти форми працівників ДАІ та сумка з грошима.

У середині лютого 2013 р. до працівників Дніпропетровського ГУМВС надійшла інформація про те, що група осіб має намір здійснити пограбування інкасаторської машини, що перевозить грошові кошти. 7 березня правоохоронцями було задокументовано збір групи в Дніпропетровську, після чого зловмисники вирушили на 3 автомобілях в сторону села Грибівка, де, залишивши одну машину, продовжили здійснення злочинного задуму.

В районі Запоріжжя зловмисники, залишивши в посадці ще один автомобіль, переодягнувшись у форму співробітників ДАІ, виїхали на трасу на автомобілі, оснащеному необхідною атрибутикою транспорту Державтоінспекції. Що залишився автомобіль виїхав вперед для відстеження руху інкасаторської машини.

"Пост ДАІ, що розташувався на трасі, не викликав ні у кого ніяких підозр. В інкасаторській машині знаходилися троє охоронців, працівників одного з охоронних підприємств. Пізніше ми з'ясували, що один з охоронців був навідником грабіжників. Під загрозою двох автоматів і карабіна охорона автомобіля була виведена з машини. У проїжджаючих по трасі водіїв не виникло ніяких підозр, оскільки зовні це виглядало як затримання зловмисників працівниками ДАІ", - сказав Віктор Бабенко.

Після заволодіння інкасаторською машиною, в якій знаходилися грошові кошти в розмірі 490 тис. дол, злочинці переодяглися в цивільний одяг і спробували сховатися. Один з автомобілів був закарбований правоохоронцями на самому початку операції, інші дві машини зі злочинцями були затримані в Дніпропетровську в районі вул. Яснополянській.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст. 187 КК України ("Розбій").

Читайте також: СБУ в Дніпропетровську звільнила викраденого громадянина Великобританії, за якого вимагали викуп.