ua en ru

У діях Ющенка щодо газових договорів з Росією 2009 р. немає ознак державної зради - Богословська

Екс-Президент Віктор Ющенко, будучи главою держави, не здійснював факт державної зради, яка сталася під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявила голова Тимчасової слідчої комісії Верховної ради України з питань розслідування обставин підписання газових договорів між НАК "Нафтогаз Україна" і ВАТ "Газпром" щодо наявності ознак державної зради в сфері економічної безпеки України Інна Богословська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ющенко безумовно не має відношення до факту державної зради, бо Ющенко не давав жодної згоди на підписання цих газових договорів, які були підписані в результаті прямого втручання Тимошенко, що вона зробила особисто, на власний розсуд і це тільки її особисте рішення", - заявила Богословська.

За її словами, якщо уряд веде міжнародні переговори, то директиви встановлює Кабінет міністрів, як колегіальний орган, передає їх на затвердження Президента і "тільки директиви Кабміну, підписані Президентом, дають право прем'єр-міністрові вести міжнародні переговори".
Очолювана Богословською комісія, за її словами, також прийшла до висновку, що "в діях (у 2009 році) прем'єр-міністра (Юлії) Тимошенко мають місце ознаки кримінального злочину, перевищення влади та службових повноважень, які завдали істотної шкоди державі".