ua en ru

У Чернівцях мітингувальники заблокували вхід до міськради

У Чернівцях сьогодні, 25 листопада, близько 2 тис. підприємців з різних ринків міста пікетували першу сесію Чернівецької міської ради нового скликання з вимогою до депутатів ухвалити звернення до Президента України Віктора Януковича заветувати Податковий кодекс, передає радіо "Свобода".

Акція протесту проходила під гаслами "Кодекс геть!", "Уряд у відставку", "Ви глухі! Де ваші податкові канікули?", "Пане Президент! Почуйте підприємців". Також мітингувальникі тримали в руках карикатури на членів Камбіну.
Дізнавшись, що новообрані депутати взагалі не розглядали робочі питання, а лише склали присягу й розійшлися, підприємці заблокували вихід з приміщення міської ради з криками: "Ганьба!" та "Давай сесію!".

Як зазначається, перша сесія міської ради нового скликання тривала менше години, під час якої депутати та переобраний мер Микола Федорук склали присягу, їм вручили посвідчення, і мер закрив засідання.

Після сесії більшість депутатів вийшли з мерії через "чорний хід".

Після завершення сесії 29 депутатів міськради від фракцій "Фронт змін", "Наша Україна", ВО "Батьківщина" і ВО "Свобода" підписали звернення до мера міста Миколи Федорука з вимогою скликати нове засідання міськради, щоб закликати Президента Віктора Януковича накласти вето на Податковий кодекс.