ua en ru

Отруєння у Черкаській області: Госпіталізовано 8 осіб

У Черкаській міській інфекційній лікарні в період з 22 по 25 листопада з попереднім діагнозом - гострий гастроентероколіт госпіталізовано 8 жителів міста, які вживали в їжу готові кулінарні страви (салати з майонезом, смажену рибу і кури гриль) придбані в магазині "Сільпо", ТОВ "Фоззі-Фуд".

У Черкаській міській інфекційній лікарні в період з 22 по 25 листопада з попереднім діагнозом - гострий гастроентероколіт госпіталізовано 8 жителів міста, які вживали в їжу готові кулінарні страви (салати з майонезом, смажену рибу і кури гриль) придбані в магазині "Сільпо", ТОВ "Фоззі-Фуд". Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Згідно з повідомленням, перебіг захворювання госпіталізованих - середнього ступеня тяжкості.

В осередку захворювання фахівцями міської СЕС проводиться комплекс санітарно-протиепідемічних заходів. Причина захворювання встановлюється.

Нагадаємо, на початку листопада у Вінницькій області з діагнозом побутове отруєння були госпіталізовані чотири дитини. Вони приймали різні медпрепарати, які і стали причиною отруєння.

Також на початку листопада в Макіївці Донецької області сім осіб потрапили в інфекційне відділення Макіївської міської лікарні лікарні з попереднім діагнозом - харчова токсикоінфекція. Госпіталізіровані особи 31 жовтня колективно вживали страви домашнього приготування.