ua en ru

У бюджеті на 2012 р. закладено 1,3 млрд грн на реалізацію будівельних житлових програм, - Мінрегіон

У державному бюджеті України на 2012 рік закладено 1,3 млрд грн. на реалізацію всіх державних будівельних житлових програм. Про це в ході прес-конференції заявив директор департаменту державних програм та розвитку будівництва Міністерства регіонального розвитку та будівництва України Олександр Непомнящий, передає кореспондент РБК-Україна.
"Цього року на всі житлові програми в бюджеті закладено 1,3 млрд грн. ... У бюджеті минулого року було закладено 1,1 млрд грн., А фактично профінансовано 950 млн грн.", - Заявив Непомнящий.
За його словами в Україні є певні категорії населення, яким держава взялася надати безкоштовне житло. "На программу "Доступне житло" виділено 200 млн грн., на кредитування молодих сімей - 60 млн грн., на компенсацію різниці в кредитній ставці за молодіжними кредитами - 113 млн грн., на будівництво житла для військовослужбовців - 500 млн., на будівництвожитла для працівників Служби безпеки України - 100 млн грн., на будівництво житла для воїнів-інтернаціоналістів - 50 млн грн., для військовослужбовці прикордонних військ - 80 млн грн. і так далі", - додав Непомнящий.

Крім того, як повідомлялося раніше, на реалізацію проектів розвитку місцевого самоврядування в Україні в 2012 р. у держбюджеті передбачено 26 млн грн.