ua en ru

У Бразилії продовжилися масові акції протесту

У бразильському м. Сан-Паулу продовжилися масові акції протесту і зіткнення демонстрантів з поліцією, передає Associated Press.

Активісти виступали проти місцевої міської адміністрації, яку вони вважають неефективною й корумпованою. Бразильські ЗМІ оцінили кількість протестуючих 18 червня ц.р. в 50 тис. чоловік.

Зазначимо, що в ніч з 17 на 18 червня 2013 р. на вулиці Сан-Паулу вийшли 240 тис. осіб. Вони виступають проти низької якості держпослуг, поліцейського насильства і корумпованості уряду.

Акції носили мирний характер за винятком спроби частини мітингувальників взяти будівлю мерії штурмом. Поліція зуміла відстояти натиск мітингувальників. Пізніше маніфестанти розгромили кілька банків, магазинів і поліцейську дільницю.

Мер Сан-Паулу Фернандо Хаддад вже пообіцяв переглянути бюджет, щоб повернути субсидії на користування громадським транспортом, скасування яких стала приводом для масштабних антиурядових акцій. Організатори протестних виступів пообіцяли продовжувати активність до того моменту, поки їх вимоги про зниження цін за проїзд не будуть виконані.

Президент Бразилії Ділма Роуссеф висловила свою підтримку протестуючим, але не повідомила про конкретні заходи, які збирається зробити її уряд.

Читайте також: У Бразилії на вулиці з протестами вийшли вже більше 200 тис. осіб