У Білорусі збільшені граничні максимальні відпускні ціни на м'ясо, хліб і молочну продукцію. Згідно постанові Міністерства економіки республіки, граничні максимальні відпускні ціни на м'ясо збільшуються на 29-35%. Так, на 29% збільшується відпускна ціна на крупнокусковий м'ясокостний напівфабрикат у вигляді відрубів зі свинини. Відпускні ціни на потушную яловичину і свинину збільшуються на 35%.
Крім того, на 10% в два етапи (на 5% в травні і на 5% в червні) підвищуються граничні максимальні відпускні ціни на молоко, кефір, сметану, сир, хліб і хлібобулочні вироби.
Як пояснили в Міністерстві економіки Білорусі, рішення про підвищення цін прийняте з метою "компенсації дорожчання вартості сільськогосподарської сировини, скорочення збитковості виробництва соціально значимих продовольчих товарів і насичення споживчого ринку". У міністерстві звернули увагу, що підвищення стосується лише відпускних цін, які важливі для виробників, і не приведе до суттєвого зростання роздрібних цін на ці товари.
Підвищення цін на м'ясо стало першим в 2012 р., на хліб і молочні продукти - другим. До цього вони були підвищені з 29 квітня ц.р. (на молоко, кефір, сметану, сир - на 10%, хліб - на 5%).