ua en ru

У "Батьківщині" заяви про відставку Турчинова назвали "олігархічною змовою"

Заяви про необхідність відставки Олександра Турчинова та призначення в.о. Президента Петра Порошенка - це олігархічний зговір з метою відмінити прямі вибори Президента України. Про це сьогодні, 6 травня, на брифінгу заявив член фракції "Батьківщина" Андрій Павловський.

"Сьогодні, коли в Україні йде війна та розгорнута АТО, наші деякі неврівноважені колеги роблять заяви про заміну Олександра Турчинова на Петра Порошенка, оскільки їм не терпиться отримати владу, не усвідомлюючи, що це неодмінно призведе до дезорієнтації та деморалізації наших Збройних сил, чим у свою чергу скористається російський агресор", - підкреслив нардеп.

Павловський відзначив, що безумовно, можуть бути зауваження до роботи Олександра Турчинова, але слід нагадати, в якому стані перебувала країна, коли останній прийшов на посаду спікера.

"Дуже дивно, що "Удар", який входить до коаліції та має посади у силових структурах фактично виступив в унісон з позицією Партії регіонів та комуністів щодо обезголовлення наших силових структур", - наголосив політик.

Він також нагадав, що у лютому Порошенко добровільно відмовився взяти на себе відповідальність за стан справ в країні та зняв свою кандидатуру на користь Турчинова.

Павловський не виключає, що подібні заяви можуть бути тактикою, спрямованою на відміну прямих виборів глави держави: "Що ж змінилось? Може у Відні (під час зустрічі Порошенко з Фірташем - ред.) відбувся олігархічний зговір і нам замість виборів хочуть нав'язати кандидата, призначеного олігархами? Чи це невпевненість "Удару" у перемозі Петра Олексійовича?", - задається питаннями Павловський