ua en ru

У Бангладеш кількість загиблих при обваленні будівлі збільшилося до 161 людини

Кількість загиблих в результаті обвалення будівлі в передмісті столиці Бангладешу Даккі зросла до 161 людини, передає Associated Press. Кількість поранених перевищила 1 тис. чоловік. З-під завалів були врятовані близько 2 тис. осіб.

Як стало відомо, керівництво текстильного виробництва, яке займало верхні поверхи восьмиповерхового будинку, було попереджено про можливе обвалення конструкції. Коли на стінах будівлі стали помітні видимі тріщини, надійшло розпорядження евакуювати співробітників, проте керівництво знехтувало попередженням. Менеджмент банку, також розташованого в будівлі, що обрушився, навпаки, прислухався до рекомендацій і евакуював співробітників, призупинивши роботу, повідомив керівник промислової поліції Мустафізур Рахман.

Відзначається, що Асоціація працівників швейної промисловості Бангладеш та Асоціація експортерів країни буквально за кілька годин до обвалення також звернулися до керівників виробництва з проханням призупинити роботу.

Нагадаємо, восьмиповерховий будинок в передмісті Дакки звалилося вранці 24 квітня 2013 р. На текстильних виробництвах, які функціонували в будівлі, були зайняті 3 тис. 122 людини, проте скільки з них на момент трагедії знаходилося на робочому місці, невідомо.

У відношенні власників будівлі порушено кримінальні справи за фактом злочинної недбалості.