ua en ru

В АПУ звинувачують Партію регіонів у блокуванні зміни ПДВ на імпорт ліків з 20% до 7%

Лікарське лобі Партії регіонів зриває прийняття закону про зміни до Податкового кодексу. Про це журналістам заявив тимчасовий заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Сенченко,

Лікарське лобі Партії регіонів зриває прийняття закону про зміни до Податкового кодексу. Про це журналістам в ВР заявив тимчасовий заступник глави Адміністрації Президента України Андрій Сенченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Партія регіонів, певне лобі, не хоче прийняття змін у Податковий кодекс щодо зниження вартості на лікарські засоби. Ми подивимося, з чим прийде зал о 16:00. Саме тому був провалений кілька разів цей проект закону", - заявив Сенченко.

Він повідомив, що профільний комітет вже почав засідання: "Ми все таки прогнозуємо, що закон буде прийнятий. Адже на кордоні стоїть багато фур з лікарськими засобами".

Нагадаємо, Міністерство зборів і доходів висловило надію, що сьогодні Верховна Рада прийме законопроект № 4645 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо усунення окремих неузгодженостей норм законодавства".

Даний законопроект передбачає зміну ставк податку на додану вартість (ПДВ) на імпорт в Україну лікарських засобів і виробів медичного призначення з 20% до 7%.

Однак народні депутати не підтримали цей законопроект. За відповідне рішення проголосували лише 204 нардепа.