ua en ru

В АПУ виключають звільнення т.в.о. губернатора Луганської області Верігіної

Адміністрація Президента України не приймає та жодним чином не реагуватиме на рішення частини депутатів Луганської обласної ради щодо висловлення недовіри тимчасово виконуючій обов'язки голови Луганської обласної державної адміністрації (ОДА) Ірині Верігіній, прийняте 23 травня 2014 р. в ході чергової двадцять п'ятої сесії облради.

Адміністрація Президента України не приймає та жодним чином не реагуватиме на рішення частини депутатів Луганської обласної ради щодо висловлення недовіри тимчасово виконуючій обов'язки голови Луганської обласної державної адміністрації (ОДА) Ірині Верігіній, прийняте 23 травня 2014 р. в ході чергової двадцять п'ятої сесії облради. Про це заявив тимчасово виконуючий повноваження заступника глави Адміністрації Президента України Андрій Сенченко, передає прес-служба в.о. Президента України.

"Зараз ця обласна рада не впливає як на думку простих мирних луганчан, так і на думку тих, хто ходить з автоматами сьогодні вулицями міст та селищ Луганщини. Тому Адміністрація Президента не збирається реагувати на цю резолюцію обласної ради", - сказав Сенченко.

Він також висловив жаль з приводу того, що зазначені особи замість підтримки єдності України, підтримки прагнень влади до врегулювання ситуації у регіоні докладають зусиль для її дестабілізації.

"Нам відомі факти, коли збиралася ця облрада і під диктовку президії голосувала за різного роду сепаратистські резолюції, тим самим підштовхуючи суспільно-політичну ситуацію до того, що нині відбувається у Луганській області", - зазначив Сенченко.

Разом з тим він підкреслив, що "нині облдержадміністрація робить системні зусилля зі стабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні". "Мова йде не лише про наведення порядку на вулицях, мова йде у тому числі й про захист економічних інтересів Луганської області", - констатував Сенченко.

Нагадаємо, раніше сьогодні депутати Луганської облради висловили недовіру в.о. голови ОДА Ірині Веригіній.