ua en ru

В американському штаті Оклахома в результаті стрілянини на етнічному святі поранено 5 людей

У місті Талса, штат Оклахома (США) святкування нового року за лаоського календарем запаморочилось трагедією. Злочинці відкрили стрілянину по гостям урочистості, в результаті чого були поранені п'ятеро людей, передає Associated Press.

Члени хмонгської громади влаштували масштабне свято в культурному центрі "Грін Кантрі". На урочистість прийшли близько 500 осіб.

Злочинці відкрили хаотичну стрілянину. Медики госпіталізували п'ятьох постраждалих, один з них перебуває в критичному стані, іншому загрожує ампутація ноги.

Незабаром після інциденту поліцейський вертоліт вистежив автомобіль, віддалявшийся від центру на великій швидкості, постові затримали машину. У салоні знаходилися дві людини, хмонги за національністю. У них вилучили напівавтоматичний карабін, який імовірно застосовувався під час нападу. Причини злочину з'ясовуються.

Представники азійської народності хмонгів відзначали настання Нового року за традиційним календарем. Хмонги - народність, яка проживає на півдні Китаю і на півночі В'єтнаму, Лаосу і Таїланду. У США їх налічується близько 220 тис. осіб.