ua en ru

В Афганістані під час вибуху автомобіля загинули 15 людей

У столиці Афганістану м. Кабулі в результаті вибуху начиненого вибухівкою автомобіля, керованого смертником, загинули щонайменше 15 людей, передає Associated Press з посиланням на місцеві влади.

Ще 15 людей отримали поранення. Серед загиблих 6 американських громадян. Двоє з них - військовослужбовці, четверо - підрядники, які займалися підготовкою американських військових. Решта загиблих - випадкові мирні жителі, в їх числі двоє дітей.

Відповідальність за теракт, здійснений: 16 травня, взяла на себе ісламістське угруповання "Хізб-і-Ісламі", пов'язана з "Талібаном". Згідно з її заявою, напад було здійснено новим підрозділом смертників, сформованим у відповідь на повідомлення про плани США зберегти постійні бази і війська в Афганістані після 2014 р.

Раніше передбачалося, що війська міжнародної коаліції будуть повністю виведені до 2014 р. В Афганістані до цього часу залишиться лише невелика кількість військових Північноатлантичного альянсу, які навчатимуть збройні сили афганського уряду. Проте ряд посадових осіб висловлював сумніви щодо того, що керівництво військовою операцією в Афганістані зможе вивести війська міжнародних сил до 2014 р. Причиною затримки вони називали зростання числа загроз нинішньому афганському уряду з боку руху "Талібан".

Читайте також: В Афганістані в результаті терористичної атаки на конвой НАТО загинули шестеро людей, близько 37 поранені