ua en ru

В Афганістані загін бойовиків-смертників атакував військову базу США

Загін бойовиків - смертників атакував військову базу США в Афганістані, неподалік від кордону з Пакистаном. В ході атаки талібів на базу Торхам в провінції Нангархар пролунало кілька вибухів, зав'язалася запекла перестрілка, передає Associated Press.

Сили НАТО в офіційній заяві підтвердили , що в районі військової бази відбулася "серія вибухів", повідомивши, що втрат серед особового складу немає. Про поранених нічого не повідомляється.

Радикальний ісламістський рух "Талібан" взяв на себе відповідальність за напад: представник угрупування Забіулла Моджахед повідомив по електронній пошті журналістам , що в ході атаки бойовикам вдалося знищити декілька одиниць бронетехніки.

За даними прес-служби губернатора провінції Нангархар, в нападі брали участь кілька бойовиків, обв'язаних вибухівкою і озброєних автоматичною зброєю. В даний час в районі бази триває бій , задіяні вертольоти НАТО. Крім того, через напад бойовиків закрита автодорога Джелалабад - Торхам, що є ключовим маршрутом для вантажного транспорту західної коаліції.

На передовій оперативній базі Торхам розквартировано близько 66 тис. американських військовослужбовців.