ua en ru

В Афганістані НАТО передало місцевій владі контроль за безпекою в Мазарі-Шаріфі

В Афганістані сьогодні сили під командуванням НАТО передали афганським силовим структурам контроль за безпекою в місті Мазарі-Шаріф - столиці провінції Балх на півночі країни, передає радіо "Свобода".

Губернатор провінції Балх Атта Мохаммад Нур, виступаючи на урочистій церемонії, заявив, що було б "нераціональним назавжди покласти відповідальність за забезпечення безпеки в країні на міжнародні сили".

Планується, що повністю контроль над всією територією Афганістану перейде від іноземних військ до урядових сил до кінця 2014 року.
Зазначимо, що з Афганістану до кінця 2012 р. планується вивести близько тисячі французьких військовослужбовців. Президент США Барак Обама оголошував, що 10 тис. американських військових будуть виведені з Афганістану до кінця року, ще 23 тис. - до вересня 2012 р. Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон також оголошував про виведення з Афганістану 500 військовослужбовців Великобританії до кінця 2012 р. , що скоротить дислокований там британський контингент до 9 тис. чоловік.