ua en ru

В Афганістані бойовики "Талібану" вбили 12 цивільних осіб

В Афганістані бойовики руху "Талібан" розстріляли 12 цивільних осіб в ході двох окремих інцидентів 24-25 серпня 2013 р., в тому числі 6 робітників, зайнятих на державних проектах, передає Associated Press з посиланням на офіційних осіб.

Тіла шести жертв були знайдені в окрузі Гулран на заході провінції Герат. П'ятеро з них були афганськими співробітниками Міжнародного комітету порятунку, вони були викрадені 25 серпня. Шостою жертвою став співробітник державного апарату. Шестеро викрадених були вбиті після того, як переговори щодо їх звільнення провалилися.

Президент Хамід Карзай і місія ООН в Афганістані засудили вбивства, представники ООН кваліфікували подію як військовий злочин.

Крім того, влада провінції Пактія повідомили про виявлення трупів шістьох невпізнаних цивільних осіб на узбіччі однієї з доріг. Деталей не повідомляється.

Насильство в Афганістані набувало все більших масштабів протягом останніх місяців, заколотники активізували боротьбу за повернення контролю над територіями, які місії НАТО передають урядовим силам безпеку на тлі майбутнього виведення військ коаліції в 2014 р.

Навесні та влітку 2013 р. втрати серед цивільного населення значно зросли. Представники ООН повідомляють про зростання невійськових втрат на 23% в порівнянні з I півріччі 2012 р.