У січні-лютому п.р. обсяг експорту продукції харчової та переробної промисловості з України зріс на 25,7%, або на 298,1 млн дол., і склали 1,5 млрд дол. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.
«Дуже важливо, що зростає експорт готової продукції з доданою вартістю. Так, у січні-лютому обсяги експорту продукції харчової та переробної промисловості зросли на 298,1 млн дол., тобто на 25,7% в порівнянні з відповідним періодом 2012 р. У загальному, за вказаний період експорт цієї продукції склав 1,5 млрд дол.», - сказав міністр.
Він підкреслив, що зростання експорту спостерігається на тлі зростання виробництва продукції харчової та переробної промисловості. «Так, у січні-лютому 2013 р. виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні зросло на 6,3% порівняно з аналогічним періодом 2012 р. Зокрема, значно збільшилося виробництво продукції тваринництва - м'яса великої рогатої худоби, свиней. Але найбільше вдалося наростити виробництво замороженого м'яса свійської птиці - на 65,7%», - зазначив Присяжнюк.
Також міністр підкреслив, що на 15% збільшилося виробництво вершкового масла, на 8,6% - свіжого сиру. Крім того, вітчизняні підприємства харчової та переробної промисловості наростили виробництво фруктових та овочевих соків - на 21,7%, і безалкогольних напоїв - на 22,9%.