ua en ru

Чистий збиток автоконцерну Chrysler скоротився у 2 рази за III квартал 2010 р. - до 84 млн дол

Чистий збиток третього за величиною автовиробника США Chrysler Group LLC в III кварталі 2010 р. склав 84 млн дол, скоротившись у 2 рази порівняно зі збитками в II кварталі ц.р. у розмірі 172 млн дол. Про це йдеться в опублікованих сьогодні матеріалах автовиробника, передає РБК.
Чиста виручка Chrysler в липні-вересні ц.р. збільшилася на 5,2% - до 11 млрд дол. - проти 10,5 млрд дол. виручки в попередньому кварталі.
Без урахування витрат на обслуговування боргу перед Мінфіном США та інших особливих статей операційний прибуток Chrysler за минулий квартал склав 239 млн дол, тоді як в II кварталі ц.р. відповідний показник становив 183 млн дол.
Chrysler заявляє, що його частка на американському авторинку неухильно зростає вже п'ятий квартал поспіль з часу виходу з процедури банкрутства і створення нової компанії. У зв'язку зі стабільним поліпшенням операційних показників Chrysler підвищив свій прогноз по прибутку від основної діяльності за весь 2010 р. - До 700 млн дол. - проти попередньої оцінки в діапазоні до 200 млн дол.
Нагадаємо, навесні 2009 р. автоконцерн Chrysler оголосив про своє банкрутство. Компанія вийшла з процедури банкрутства під контролем стратегічного партнера Fiat 10 червня 2009 р.