ua en ru

Збільшення мінімальної зарплати не вплине на інфляцію, - Данилюк

Збільшення мінімальної зарплати не вплине на інфляцію, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк розповів про інфляцію у разі збільшення мінімальної зарплати

Міністр фінансів розповів, що річний зарплатний фонд збільшиться на 38 млрд гривень

Рішення про збільшення мінімальної заробітної плати не вплине на інфляцію в 2017 році, заплановану на рівні 8,1%. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк в ефірі ТСН.

"Треба розуміти, звідки йдуть кошти. Вони зараз йдуть з тіні, де вони виплачуються з конвертів. Ці кошти просто будуть легалізовані. Тому додаткові грошові маси не формуються", - зазначив він.

Данилюк також розповів, наскільки збільшаться зарплати бюджетників у зв'язку з підвищенням мінімальної заробітної плати.

"Рішення про збільшення розміру мінімальної зарплати даэ змогу підвищити зарплати бюджетникам до 3200 грн. Ті, хто отримує вже таку суму або більше, також отримають підвищення за рахунок єдиної тарифної сітки", - повідомив міністр.

З його слів, у результаті підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн, приблизно на 38 млрд грн збільшиться річний фонд заробітної плати, податки від якого підуть у бюджет.

Нагадаємо, 27 жовтня заступник голови НБУ Дмитро Сологуб повідомив, що Нацбанк поки що не може сказати, який вплив матиме підвищення рівня заробітної плати на рівень інфляції в Україні.