ua en ru

УПЕК в 2010 р. інвестує близько 50 млн грн в програму енергозбереження.

На підприємствах Індустріальної групи УПЕК, однієї з найбільших в Україні приватних компаній, що спеціалізуються в машинобудуванні, реалізуються програми енергозбереження. Запланована сума інвестицій в 2010 р. - близько 50 млн грн. Очікуваний економічний ефект вже цього року - більше 18 млн грн, повідомляє прес-служба ІГ.

В рамках програми розроблена і впроваджується система енергоменеджменту ІГ, що включає раціональне управління енергоспоживанням: ефективне планування, автоматичний облік і контроль, матеріальне стимулювання працівників.

На кожному підприємстві розроблена власна програма заходів щодо зниження енергоємності. Крім того, на ЛКМЗ проводиться реконструкція системи теплопостачання заводу; впроваджуються системи плавного пуску електромоторів технологічного устаткування потужністю понад 30 кВт; оптимізується робота обігових систем; частина технологічного устаткування перекладається з газополум'яного нагріву заготовок на електроіндукційне, а також газові енергоефективні печі останнього покоління.

Індустріальна група УПЕК (ІГ УПЕК) - одна з найбільших в Україні приватних компаній, що спеціалізуються в машинобудівному бізнесі - виробник вузлів і устаткування для залізничної, автомобільної, сільськогосподарської, машинобудівної і металургійної галузей. ІГ УПЕК створена в 1995 р. і сьогодні розвивається як клієнто-орієнтована інженерна індустріальна група.