ua en ru

Помер співзасновник "Яндекса" Ілля Сегалович

Помер співзасновник інтернет-компанії "Яндекс" Ілля Сегалович. Про це в блозі повідомив його бізнес-партнер і друг Аркадій Волож.Сегаловичу було 48 років. Причини смерті в повідомленні "Яндекса" не називаються.

Помер співзасновник інтернет-компанії "Яндекс" Ілля Сегалович (на фото). Про це в блозі повідомив його бізнес-партнер і друг Аркадій Волож.

Сегаловичу було 48 років. Причини смерті в повідомленні "Яндекса" не називаються.

Волож у своїй заяві розповів, що дружив з Сегаловичем зі школи. "Чотири роки сиділи за однією партою. А потім разом робили "Яндекс". Сьогодні вночі його не стало. Все трапилося швидко і несподівано", - написав він.

Читайте також: "Сбербанк Росії" закрив операцію з придбання 75% мінус одна акція "Яндекс.Гроші"

"Не знаю, чим можна замінити його енциклопедичність в технологіях і чисте бачення продукту. Але він залишив за собою ціле нове покоління програмістів, цілу школу. А його етичні стандарти задали рівень всім нам", - говориться в повідомленні.

За його спогадами, Сегалович останній раз виступав перед колективом стамбульського офісу "Яндексу" 18 липня. "Він вийшов і сказав: "Здрастуйте, мене звуть Ілля". Всі засміялися, і він розповів про пошукову платформу Острову", - сказав Волож.

Саме Сегалович розробив програму автоматичного морфологічного аналізу, використовувану при пошуку в "Яндексі". Він же придумав і назву компанії - симбіоз букви "Я" і слова index. До кінця життя він був технічним директором компанії.

Сегалович народився у 1964 р. Він закінчив Московський геологорозвідувальний інститут (1981-1986гг.), геофізичний факультет.