ua en ru

Помер відомий льотчик-випробувач ДП "Антонов" Юрій Курлін

Помер відомий льотчик-випробувач ДП "Антонов" Юрій Курлін Фото: Юрій Курлін (ДП "Антонов" Facebook)

Заслужений льотчик-випробувач Юрій Курлін помер у віці 89 років

Помер заслужений льотчик-випробувач Юрій Курлін, який брав участь у створенні та випробуванні відомих літаків сімейства "АН". Про це інформує авіакомпанія "Антонов" на своїй сторінці в Facebook.

"ДП "Антнонов" з глибоким сумом повідомляє, що 27 лютого 2018 року, на 89-му році пішов з життя заслужений льотчик-випробувач СРСР, Герой Радянського Союзу, легенда світової авіації Юрій Володимирович Курлін (17.09.1929 р.)" , - йдеться в повідомленні.

Він брав участь у створенні та випробуванні всесвітньо відомих літаків сімейства "АН", зробивши вагомий внесок у дослідження цих машин і впровадженні їх в експлуатацію.

Наголошується, що Курлін був геніальним льотчиком, який активно займався викладацькою діяльністю, навчаючи молодих пілотів майстерності керування літаками.

"Найчастіше ім'я Юрія Володимировича пов'язують з першим у світі широкофюзеляжним літаком, який свого часу здійснив світовий фурор і залишився багато в чому неперевершеним, найбільшим у світі турбовинтовым літаком - з АН-22 "Антей".

ДП «АНТОНОВ» з глибоким сумом повідомляє, що 27 лютого 2018 року, на 89-му році пішов з життя заслужений льотчик-випробу...

Опубліковано Антонов 27 лютого 2018 р.

Нагадаємо, "Антонов" відновив співпрацю з РФ у сфері технічної оцінки літаків.