ua en ru

УЛК збільшила чистий дохід у І півріччі 2010 р. в 3,7 рази - до 40,4 млн грн

ТОВ "Українська ливарна компанія" (УЛК), що входить до Індустріальної групи УПЕК, в першому півріччі 2010 р. отримало чистий дохід близько 40,4 млн грн, що в 3,7 рази більше, ніж у відповідний період 2009 р. Про це повідомляє прес-служба УПЕК.
За підсумками звітного періоду підприємство зафіксувало збиток у сумі 4,4 млн грн. (У відповідний період 2009 р. збиток становив 5,692 млн грн).
За повідомленням президента ІГ УПЕК Анатолія Гіршфельда, вже за підсумками травня-червня УЛК вийшла на беззбиткову роботу. Замовниками УЛК стали Брянський завод поглинаючих апаратів, Крюківський вагонобудівний, Дніпровагонмаш та інші підприємства.
Президент ІГ УПЕК зазначив, що орієнтованість підприємства тільки на сільгосп-і автомобілебудування призвела до збиткової роботи. "Сьогодні УЛК вийшла на новий ринок, і ми розраховуємо, що 2010 р. підприємство закінчить з прибутком", - сказав А.Гіршфельд.
ТОВ "Українська ливарна компанія" засновано в 2004 р., виробництво запущене в кінці 2005 р. Підприємство створене в процесі реструктуризації ВАТ "Харківський верстатобудівний завод" на базі ливарного і модельного цехів цього заводу.
За підсумками 2009 р. отримала чистий дохід на рівні 28,4 млн грн, що на 64,7 нижче за показник попереднього року (2008 р. - 80,4 млн).
Індустріальна група УПЕК (ІГ УПЕК) - одна з найбільших в Україні приватних компаній, що спеціалізуються в машинобудівному бізнесі, - виробник комплектуючих, вузлів і устаткування для залізничної, автомобільної, сільськогосподарської, машинобудівної і металургійної галузей. Споживачами продукції компанії є конвеєрні підприємства СНД.
ІГ УПЕК створена в 1995 р.