ua en ru

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція 27 січня

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція 27 січня 2014 р. - в Києві тривають масові акції протесту (фото, відео).

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція 27 січня 2014 р. - в Києві тривають масові акції протесту (фото, відео).

У ніч на 28 січня, станом на 00:30 на вул. Грушевського знаходяться близько 500 осіб. У той же час, на Майдані Незалежності перебуває близько 2,5 тис. мітингувальників. Багато активісти гріються в Українському домі, а також будівлі Мінап і КМДА. Обстановка спокійна, мітингувальники гріються біля бочок, волонтери розносять їжу. Всього в акціях протесту беруть участь близько 6 тис. осіб.

Згідно з повідомленням кореспондента РБК-Україна, в 20:20 на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" знаходиться до 2 тис. активістів. Демонстранти знаходяться по вул. Грушевського від стадіону до Європейської пл. й активно мігрують з Майдану Незалежності до стадіону "Динамо" і навпаки. Волонтери приносять активістам вечерю, зокрема супи, каші і чай. Також активісти готують собі їжу на вогнищах безпосередньо біля стадіону.

Ввечері, за станом на 19:00 на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" кількість активістів збільшилася приблизно до 1,5 тис. осіб. Кількість активістів продовжує збільшуватися. За словами деяких активістів, вони прийшли відразу після закінчення робочого дня. Кількість силовиків залишається незмінним - на видимій частині вул. Грушевського та Маріїнського парку не більше 200 солдатів внутрішніх військ МВС.

Як повідомив кореспондент РБК-Україна, в 18:00 на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" знаходяться до 1 тис. активістів. Більшість активістів гріються біля вогнищ. Волонтери періодично приносять активістам гарячі напої та їжу. Кількість силовиків на вул. Грушевського не змінилося. На видимій частині вул. Грушевського та Маріїнського парку знаходяться приблизно 200 солдатів внутрішніх військ МВС.

О 17:00 близько 70 представників засобів масової інформації прийшли до кордону силовиків на вул. Грушевського з проханням не стріляти по ним під час силового протистояння. Представники ЗМІ в жилетах з написом "Преса" прийшли в щільну до кордону силовиків. Журналісти тримали плакати з гаслами "Журналісти - не мішені" та інші.

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція 27 січня

Фото: Оксана Денисова

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція 27 січня

Фото: Дмитро Ларін

У свою чергу, правоохоронці з допомогою звукопідсилюючою апаратурою транслювали повідомлення, у якому вони закликали громадян України не вчиняти провокації та покинути територію. Зазначається, що на уа вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" перебувають близько 1 тис. активістів.

Станом на 16:00 на вул. Грушевського продовжують перебувати близько 1,5 тис. активістів Євромайдану, які виступають проти чинної влади. Активісти регулярно змінюють один одного. Безпосередньо вул. Грушевського вище перекривають близько 50 солдатів внутрішніх військ МВС. Також близько 100 правоохоронців знаходяться в Маріїнському парку, які стоять живим ланцюгом і блокують прохід. Солдати внутрішніх військ теж регулярно змінюють один одного. Ні активісти, ні правоохоронці активних дій не роблять.

Фотогалерея: "Протестний понеділок 27 січня - перемир'я триває"

На вулиці Грушевського станом на 14:50 знаходиться близько 1,5 тис. активістів, передає кореспондент РБК-Україна.

Протестувальники займаються зміцненням барикад, зіткнення на даний момент не спостерігаються.

У Києві на вул. Грушевського станом на 12:15 триває перемир'я, передає кореспондент РБК-Україна. Згідно з повідомленням, близько 1 тис. активістів зміцнюють барикади і стежать за обстановкою на своїх постах.

Міліція від самого ранку не здійснює жодних активних дій.

Настрій на постах спокійний, час від часу лунають речівки: "Слава Україні!" і "Героям слава!". Мітингувальники гріються довкола багать, а на деяких з яких активісти готують їжу.

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція 27 січня

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція 27 січня

(Фото: РБК-Україна)

У понеділок станом на 11:15 в Києві на вул. Грушевського триває перемир'я, передає кореспондент РБК-Україна.

Станом на 10:10 в районі столичного Маріїнського парку перебувало близько 500 активістів.

Між активістами та правоохоронцями протистоянь немає.

Люди продовжують грітися біля вогнищ, а також наповнюють мішки снігом для зміцнення барикад.

Біля захопленої активістами "Спільної справи" будівлі Міністерства юстиції України на вул. Городецького, 13 ситуація також спокійна.

Станом на 08:55 на вул. Грушевського перебувало близько 300 активістів, зіткнень немає, обстановка спокійна.

Так, в районі стадіону "Динамо" кількість правоохоронних органів не змінилася.

У той же час на Майдані Незалежності кількість мітингувальників становить до 2 тис. людей.

Будівля Міністерства юстиції на вул. Городецького, 13, як і раніше, знаходиться під контролем активістів громадянського руху "Спільна справа", які зайняли його в неділю, 26 січня, ввечері.

Вулиця Грушевського: онлайн-трансляція 27 січня

(Фото: "Українське фото")

Київська міська міліція розслідує кримінальне провадження за фактом незаконного захоплення будівлі Мін'юсту по вул. Городецького, 13. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ (МВС).

Фотогалерея: "Недільні протести в Україні - хроніка подій 26 січня"

"Подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань Печерського райуправління ГУ МВС України в м. Києві за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.341 Кримінального кодексу України "Захоплення державних або громадських будівель або споруд", - йдеться в повідомленні.