ua en ru

В "Укрзалізниці" розповіли про блокування руху поїздів під Києвом

В "Укрзалізниці" розповіли про блокування руху поїздів під Києвом Фото: під Києвом розблокували електропоїзд

Пасажири маршруток протестували проти підвищення цін на проїзд і заблокували потяг Яготин-Київ

Пасажири маршрутних таксі протестували проти підвищення цін на проїзд і заблокували електропотяг Яготин-Київ. Потяг блокували з 6 години ранку, про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

На станції Баришівка на Київщині о 08:45 відновлено рух поїздів. Блокувальники перешкоджали руху поїздів з 6 години 12 квітня. Зазвичай поїзд № 6803 Яготин - Київ відправляється о 5:56.

"Причиною для незаконного перешкоджання руху стало непорозуміння між Київською обладміністрацією та місцевим автоперевізником щодо підвищення тарифів на автоперевезення. Сьогодні водії маршрутних таксі частково не вийшли в рейси. Усі пасажири маршрутних таксі перейшли на залізничну станцію, намагаючись виїхати в годину пік приміським електропоїздом Яготин - Київ. Однак, через надмірну кількість бажаючих сісти в поїзд він не зміг усіх вмістити. Через це обурені люди оточили поїзд, вийшли на колії, тим самим заблокували його рух", - відзначають в повідомленні.

Також через інцидент вибилися з графіку інші поїзди.

"Сталися затримки швидкісних електропоїздів Інтерсіті+ № 712 Київ - Костянтинівка +2 год. 02 хв., Інтерсіті+ № 722 Харків - Київ +1 год. 40 хв., № 125 Костянтинівка - Київ +1 год. 15 хв., та 4 приміських електропоїздів.

Відзначають, що найближчим часом "Південно-Західна залізниця" розгляне можливість збільшення кількості вагонів в деяких електропоїздах в цьому напрямку.

Нагадаємо, Гройсман заявив, що Україна долучиться до розвитку Транскаспійського транспортного маршруту.