ua en ru

СБУ заявила про загрозу для збірних команд України через закупівлі в Мінспорту

СБУ заявила про загрозу для збірних команд України через закупівлі в Мінспорту Ілюстративне фото (pxhere.com)

Головному лікарю Міністерства молоді та спорту оголошено підозру

Чиновники Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення" закуповували сумнівні препарати для національних збірних. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Встановлено, що посадові особи держустанови "Укрспортзабезпечення", яке знаходиться у сфері управління Мінспорту, закупили у приватного підприємства лікарські засоби та медпрепарати на суму понад 8 млн гривень.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України задокументовано, що закуплена продукції не відноситься до лікарських засобів. До того ж частина препаратів не пройшла відповідний контроль у Національному антидопінговому центрі.

Через дії службових осіб державному бюджету України завдано збитків на більш ніж 8 млн гривень і поставлено під загрозу виступу на міжнародних змаганнях національних команд у зв'язку з відсутністю допінг-контролю продукції.

Головному лікареві Міністерства молоді та спорту України оголошено про підозру у скоєнні злочину. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше Міністерство молоді і спорту України підписало угоду про співпрацю між Національним антидопінговим центром України і Антидопінговим агентством Польщі.