ua en ru

"Укрнафта" переглядає плани по бурінню через неподовження спецдозволів

"Укрнафта" переглядає плани по бурінню через неподовження спецдозволів Фото: Укрнафта (УНІАН)

Інвестиційний комітет вирішив заморозити проект з буріння в Сумській області

Публічне акціонерне товариство "Укрнафат" переглядає плани по бурінню через неподовження спецдозволів з боку Держгеонадр. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Інвестиційний комітет "Укрнафти" прийняв рішення заморозити проект по розвідувальному бурінню на Великобубнівському родовищі у Сумській області. Проект передбачав завершення буріння нової розвідувальної свердловини № 119-Р глибиною 3 тис. метрів з середньодобовим дебітом 23 тонни нафти на день", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби через невирішене питання з продовженням спецдозволів інвесткомітет був змушений заморозити буріння. Строк дії спеціального дозволу на Великобубновськє родовище закінчується 24 грудня 2019 року.

"Нафтовий бізнес передбачає довгострокові інвестиції, особливо, коли мова йде про проекти буріння нових свердловин. Конкретно цей проект міг окупитися лише за 3 роки, але ми вже не можемо дозволити собі планувати на таку перспективу", - заявив виконавчий віце-президент з питань корпоративної стратегії та розвитку Джонатан Поппер.

Наголошується, що компанія вчасно і в повному обсязі подала до Держгеонадр необхідні документи на продовження 9 спецдозволів. Однак, посадовці неодноразово відмовляли у продовженні терміну дії ліцензій, обґрунтовуючи свої дії наявністю у підприємства податкового боргу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося заяві "Укрнафти", що ряд населених пунктів Чернігівської області можуть залишитися без газопостачання.