ua en ru

В "Укргазвидобуванні" розповіли про умови співпраці з приватними інвесторами

В "Укргазвидобуванні" розповіли про умови співпраці з приватними інвесторами Фото: Олег Прохоренко

Голова правління ПАТ вважає прийнятним застосування механізму угоди про розподіл продукції

Голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко розповів про умови співпраці з приватними інвесторами. Про це він повідомив сьогодні в ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, Прохоренко вважає прийнятним застосування механізму УРП (угода про розподіл продукції) в двох випадках: на ранній стадії (green field) на важковидобувних місцях народження і для видобутку на виснажених родовищах.

"Той ресурс, який є ризиковим і куди інвестор прийде інвестувати, ми розглядаємо можливість УРП", - сказав він.

Прохоренко також зазначив, що компанія дійсно розглядає УРП (угода про розподіл продукції), як один із способів збільшення видобутку газу.

Разом з тим голова компанії розповів, що існує також механізм PEC (production enhancement contracts), суть якого полягає в тому, що в договорах на співпрацю буде закріплений обсяг інвестицій і видобутку газу, але ліцензія, при цьому, залишається у розпорядженні ПАТ "Укргазвидобування ".

Нагадаємо, раніше компанія "Укргазвидобування" розпочала випуск бензину стандарту Євро-5 на Шебелинському відділенні з переробки газового конденсату та нафти.