ua en ru

Україну 26-27 січня відвідає єврокомісар з гумдопомоги і управління кризами

Україну 26-27 січня відвідає єврокомісар з гумдопомоги і управління кризами

Україну 26-27 січня відвідає єврокомісар з гуманітарної допомоги і управління кризами Христос Стиліанідіс. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європейської комісії.

Як зазначається, дипломат прибуде в Україну для обговорення надзвичайної ситуації з київською владою, щоб зустрітися з жертвами кризи на сході і знову підтвердити солідарність ЄС з потерпілими".

"Я дуже стурбований тією ситуацією, що тисячі українців через цей конфлікт стали жертвами реальної гуманітарної кризи. Зима робить їх страждання ще більшими, і особливо різко впливає на переміщені особи, літніх людей, бідних. Європа допомагає найбільш вразливим жертвам з перших днів цієї кризи, і ми будемо продовжувати це робити. Я буду в Києві і Дніпропетровську, щоб переконатися, що наша допомога, як і раніше приносить полегшення у всіх місцях, де це необхідно", - заявив єврокомісар.

За його словами, комісія готує спільний гуманітарний пакет для допомоги Україні.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи розгляне 27 січня гуманітарну ситуацію в Україні на сесії, яка проходитиме у Страсбурзі з 26 по 30 січня.