ua en ru

Український проект Mars Hopper переміг у конкурсі NASA

Український проект Mars Hopper переміг у конкурсі NASA Українці перемогли в конкурсі NASA (2016.spaceappschallenge.org)

Mars Hopper - проект, спрямований на вирішення завдання пересування по поверхні Марса

Проект з Києва Mars Hopper став переможцем конкурсу NASA Space Apps Challenge 2016 в категорії "People's choice", повідомляється на сайті проекту.


У даній номінації українці боролися за перемогу з командами з Македонії, Бангладеш, Білорусі та США.

Творцями проекту є семеро українців - Павло Правдюков, Олександр Буткалюк, Софія Буткалюк, Микола Денисенко, В'ячеслав Осауленко, Ілля Рибинський, Андрій Музиченко.

Mars Hopper - проект, спрямований на вирішення завдання пересування по поверхні Марса. Українські розробники використовували у своїй роботі принцип пересування коників. Крім того, в якості палива команда запропонувала використовувати СО2 з полярних шапок. За підрахунками розробників такий апарат може займатися вивченням полярних шапок Марса.

Крім того, переможцем у номінації "Best use of hardware" стала команда Canaria з Англії, в номінації "Best mission concept" - Fractalnet (США), в номінації "Most Inspirational" - Kid On The Moon (Канада). Також у номінації "Galactic impact" переміг L. I. V. E. Glacier Project з Італії, а в номінації "Best use of data" - проект Scintilla з США.

Нагадаємо, цього року Україна вперше брала участь в конкурсі NASA і була представлена двома містами - Києвом та Кіровоградом. Всього в конкурсі взяло участь більше 15 тис учасників з 61 країни світу.