ua en ru

Український ОПК може перейти на стандарти НАТО протягом трьох років, - Укроборонпром

Український ОПК може перейти на стандарти НАТО протягом трьох років, - Укроборонпром

Підприємства державного концерну (ДК) "Укоборонпром" розпочнуть перехід на стандарти НАТО в оборонно-промисловому комплексі (ОПК). Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

"Фахівці концерну, спільно з Міністерством оборони України та представниками НАТО, розробили "Дорожню карту реформування системи стандартизації в оборонній сфері на 2015-2018 рр.". Відповідний документ став результатом семінару "Співпраця Україна-НАТО з питань політики стандартизації", який розпочався 31 березня і проходив в рамках Трастового фонду Україна-НАТО з логістики та стандартизації із залученням експертів Альянсу", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що з боку НАТО в семінарі взяли участь радник з питань реформування систем логістики та стандартизації полковник Мірослав Пелікан, а також представники Польщі і Чехії. Україну представили фахівці Збройних сил України (ЗСУ) , Міністерства оборони, центральних органів виконавчої влади та ДК "Укроборонпром". Дорожня карта передбачає підготовку фахівців "Укроборонпрому", Міноборони та Генштабу ЗСУ зі стандартизації - за підтримки Трастового фонду Україна-НАТО. Також у документі прописаний механізм надання допомоги у впровадженні сучасних механізмів управління життєвим циклом оборонної продукції та побудови системи оцінки відповідності продукції, яка діє в НАТО.

Нагадаємо, оборонні компанії США проінвестують розвиток українського ОПК.