ua en ru

Українські військові з колегами з НАТО провели навчання на британському есмінці

Українські військові з колегами з НАТО провели навчання на британському есмінці Фото: навчання (mil.gov.ua)
Автор: Юлия Струк

У Міністерстві оборони повідомили, що Сили спеціальних операцій України спільно з колегами країн НАТО провели навчання. Тренування відбулося на британському есмінці Великої Британії.

Про це інформує прес-служба МОУ.

Тренування провели оператори-розвідники 73 морський центр СпП ім. кошового отамана Антіна Головатого разом з колегами країн НАТО на есмінці "Dragon" Королівських військово-морських сил Великобританії.

Вказано, що під час навчань відпрацьовувались абордажні дії на есмінці, захід на борт, ведення ближнього бою та зачистка судна. Спільні тренування провели у рамках навчально-тренувальної операції "ОРБІТАЛ" - Розбудова партнерства - Україна".

Нагадаємо, 29 вересня у Чорному морі Корабельно-катерна група Військово-морських сил Збройних сил України провела спільні навчання типу PASSEX з американським есмінцем Roosevelt. Вони відпрацювали низку завдань щодо підвищення взаємосумісності за стандартами НАТО.

Зокрема, було відпрацьовано тактичне маневрування, тренування по зв'язку, протиповітряній обороні, відбиттю ударів противника тощо.

Як писало РБК-Україна, в кінці липня в Україні відбулися міжнародні військові навчання Sea Breeze-2020.