ua en ru

Українська тенісистка Костюк стала переможницею турніру ITF в Австралії

Українська тенісистка Костюк стала переможницею турніру ITF в Австралії Фото: Марта Костюк (instagram.com/kostyukmarta)

У свої 15 років киянка здобула вже другий професійний титул

Українська тенісистка Марта Костюк стала переможницею професійного турніру серії ITF із призовим фондом 60 тисяч доларів в австралійському Бьорні. Про це повідомляє портал "Большой теннис Украины".

Зокрема зазначено, що в фінальному поєдинку 15-річна киянка здолала першу ракетку змагань Вікторію Голубіч зі Швейцарії з рахунком 6:4, 6:3.

Як повідомляється, титул у Бьорні став для Костюк уже другим на професійному рівні і поки найбільшим у її кар'єрі. Торік вона стала наймолодшою ​українською тенісисткою, яка коли-небудь перемагала на турнірі ITF, вигравши титул на 25-тисячнику в угорському Дунакесі.

Наголошується, що ця перемога на турнірі в Австралії дозволить Костюк у наступний понеділок знову встановити особистий рекорд у світовому рейтингу, ставши наймолодшою тенісисткою в Топ-200. Завдяки цьому Марта зможе вже напряму потрапляти в кваліфікації турнірів "Великого шолома".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська тенісистка Марта Костюк вперше в кар'єрі зіграє в півфіналі турніру Міжнародної федерації тенісу (ITF) в австралійському Бьорні.