ua en ru

Українська делегація брала участь у зустрічі представників СНД

Українська делегація брала участь у зустрічі представників СНД Україна брала участь у зустрічі представників СНД

Українська делегація взяла участь у зустрічі представників Співдружності незалежних держав (СНД) у Бішкеку. Україна була представлена послом з особливих доручень Миколою Дорошенко, передає "Коммерсантъ".

"Україна не поспішає змінювати свій статус в СНД, оскільки в Києві розуміють, що у організації є суттєві практичні переваги. Насамперед, це стосується величезної кількості багатосторонніх угод, охоплюють усі сфери - від взаємного визнання пенсійного стажу до безвізового режиму поїздок, які Києву у разі розриву з СНД доведеться з кожної з десяти країн переукладати на двосторонній основі", - заявило джерело видання в російській делегації.

В рамках офіційної дискусії міністри обговорили вчора 16 питань і схвалили ряд документів. Серед них - програма по зміцненню прикордонної безпеки на зовнішніх кордонах держав-учасників СНД на 2016-2020 роки, угода про співробітництво в галузі попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій та домовленості про основні напрями розвитку об'єднаної системи контролю і оцінки радіаційної, хімічної і біологічної обстановки міністерств оборони країн Співдружності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Україна вирішила вийти з системи розшуку Союзу незалежних держав.