ua en ru

В Україні стартує спільний з Данією проект з будівництва багатоцільових суден, - МІУ

В Україні стартує спільний з Данією проект з будівництва багатоцільових суден, - МІУ Фото: в Україні стартує спільний із Данією проект (прес-служба)

Згідно з меморандумом, підписаним Міністерством інфраструктури України та Міністерством оборони Королівства Данії, в Україні буде реалізовано проект із будівництва сучасних багатоцільових суден. Підтримку проекту надають уряд Данії та данське Експортне кредитне Агентство, а судна проектуватимуться данськими компаніями відповідно до вимог замовника.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку Міністерства інфраструктури.

Угода, яку з боку Данії підписала міністерка оборони Тріне Брамсен, встановлює, що виробництво суден буде повністю локалізовано на території України, а понад 50% від обсягу замовлень буде виконано українськими підприємствами.

"Майбутні україно-данські судна будуватимуться на заводі в Україні, використовуючи передовий досвід у проєктуванні наших данських партнерів, а також сучасне обладнання. Сподіваюся на розвиток нашої співпраці з Королівством Данією, особливо у високотехнологічних проектах", - зазначив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Будівництво першого судна MPV80 планується завершити до 2024 року. Воно зможе виконувати десятки функцій, однією з яких буде проведення пошуково-рятувальних робіт. Таке судно обладнане передовими розробками високотехнологічного спеціалізованого обладнання данських виробників.

В Україні стартує спільний з Данією проект з будівництва багатоцільових суден, - МІУ

"Нагадаємо, що на доручення президента України Міністерство економіки спільно з Міністерством інфраструктури розпочинає програму відновлення українського судно- та машинобудування. Йдеться про будівництво в найближчі 5 років морських та річкових суден, вагонів, літаків", - додали у Мінінфраструктури.