ua en ru

В Україні стартувала програма отримання безкоштовних ліків в аптеках

В Україні стартувала програма отримання безкоштовних ліків в аптеках Фото: стартувала програма "Доступні ліки"

Пацієнти зможуть обмінювати рецепт на ліки в деяких аптеках

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що 1 квітня стартувала програма "Доступні ліки". Про це він повідомив в Facebook.

"Друзі, сьогодні стартує Урядова програма "Доступні ліки". Тепер пацієнти зможуть отримувати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету II типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою", - заявив Гройсман.

За його словами, пацієнт зможе обміняти рецепт на безкоштовні ліки в будь-якій аптеці-учасниці програми.

Друзі, сьогодні стартує Урядова програма «Доступні ліки». Відтепер пацієнти зможуть отримувати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. Пацієнт зможе обміняти рецепт на безкоштовні ліки в будь-якій аптеці-учасниці програми «Доступні ліки». Поширюйте!

Опубліковано Volodymyr Groysman 31 березень 2017 р.

У свою чергу, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун підкреслила, що безкоштовні препарати можна буде отримати тільки з "правильним" рецептом від лікаря.

"Не повинно бути ніяких кольорових папірців, стікерів і тим більше фірмових бланків від фармацевтичних компаній. Тільки офіційний бланк, тільки правильний рецепт", - резюмувала Супрун.

Безкоштовні препарати за програмою «Доступні ліки» можна буде отримати тільки з правильним є рецептом від лікаря. Не має ...

Опубліковано Уляна Супрун 28 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 16 березня 2017 року, Кабінет міністрів України прийняв новий Національний перелік лікарських засобів, які українці зможуть безкоштовно отримати у лікарнях.