За місяць випущено 17,6 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао
В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, у вересні 2017 р. склало 17,6 тис. тонн, що на 1,9% більше аналогічного періоду 2016 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у звіті щодо промислового виробництва в Україні.
При цьому до серпня 2017 р. виробництво шоколаду зросло на 22,5%. За 9 місяців було вироблено 116 тис. т шоколаду (+2,1% порівняно з аналогічним періодом 2016).
Виробництво цукрових кондитерських виробів (у т. ч. білого шоколаду), не містять какао, за вересень склало 13,9 тис. т, що на 6,6% менше вересня 2016 р. та на 11,7% менше серпня 2017 р. За 9 місяців було вироблено 130 тис. т кондитерських виробів (-4,7%).
Виробництво солодкого печива та вафель за вересень 2017 р. склало 22,4 тис. т, що на 5,4% більше показників вересня 2016 р. і на 3,3% більше, ніж за серпень 2017 р. За 9 місяців було вироблено 190 тис. т продукції (+6,9%).
Нагадаємо, в Україні виробництво шоколаду за 2016 рік впало на 6,7%.