За місяць випущено 17 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао
В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, у вересні 2016 р. склало 17 тис. тонн, що на 0,4% менше аналогічного періоду 2015 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у звіті щодо промислового виробництва в Україні.
При цьому до серпня 2016 р. виробництво шоколаду зросло на 12,2%. За 9 місяців було вироблено 113 тис. т шоколаду (-5,7% порівняно з аналогічним періодом 2015).
Виробництво цукрових кондитерських виробів (в т. год. шоколаду білого), що не містять какао, за вересень склало 14,8 тис. т, що на 2,6% менше вересня 2015 р. та на 14,5% - серпня 2016 р. За 9 місяців було вироблено 136 тис. т кондитерських виробів (-2,5%).
Виробництво солодкого печива і вафель за вересень 2016 р. склало 20,8 тис. т, що на 5,3% менше показників вересня 2015 р. і на 4,5%, ніж за серпень 2016 р. За 9 місяців було вироблено 175 тис. т продукції (-2,9).
Нагадаємо, в серпні 2016 р. виробництво шоколаду в Україні виросло на 9,7%.