За місяць випущено 19,4 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао
В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, у жовтні 2016 р. склало 19,4 тис. тонн, що на 2,4% менше аналогічного періоду 2015 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у звіті щодо промислового виробництва в Україні.
При цьому до вересня 2016 р. виробництво шоколаду зросло на 12,8%. За 10 місяців було вироблено 133 тис. т шоколаду (-5,1% порівняно з аналогічним періодом 2015).
Виробництво цукрових кондитерських виробів (у т. ч. білого шоколаду), не містять какао, за жовтень склало 16,2 тис. т, що на 3,1% менше жовтня 2015 р. і на 9,2% більше - вересня 2016 р. За 10 місяців було вироблено 152 тис. т кондитерських виробів (-2,6%).
Виробництво солодкого печива та вафель за жовтень 2016 р. склало 23,3 тис. т, що на 1,9% менше від показників жовтня 2015 р. і на 11% більше, ніж за вересень 2016 р. За 10 місяців було вироблено 199 тис. т продукції (-2,7).
Нагадаємо, у вересні 2016 р. виробництво шоколаду в Україні зменшилося на 0,4%.