В Україні виробництво шоколаду в листопаді зросло на 6,4%
За місяць випущено 20,8 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао
В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду і готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), в упаковках масою менше 2 кг, в листопаді 2017 р склало 20,8 тис. тонн, що на 6,4% більше аналогічного періоду 2016 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у звіті щодо промислового виробництва в Україні.
При цьому до жовтня 2017 р. виробництво шоколаду зменшилося на 0,6%. За 11 місяців було вироблено 158 тис. т шоколаду (+ 3,5% в порівнянні з аналогічним періодом 2016).
Виробництво цукрових кондитерських виробів (в т. ч. шоколаду білого), що не містять какао, за листопад склало 16,8 тис. т, що на 5% більше листопада 2016 р. і на 10,9% більше жовтня 2017 р. За 11 місяців було вироблено 165 тис. т кондитерських виробів (-1,7%).
Виробництво солодкого печива і вафель за листопад 2017 р склало 23,6 тис. т, що на 2,1% менше за показники листопада 2016 р. і на 2,1% менше, ніж за жовтень 2017 р. За 11 місяців було вироблено 237 тис. т продукції (+ 5,4%).
Нагадаємо, в Україні виробництво шоколаду за 2016 рік впало на 6,7%.