У Україні виробництво шоколаду в листопаді впало на 13,2%
За місяць випущено 19,6 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао
В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, в листопаді 2016 р. склало 19,6 тис. тонн, що на 13,2% менше аналогічного періоду 2015 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у звіті щодо промислового виробництва в Україні.
При цьому до жовтня 2016 р. виробництво шоколаду зросло на 0,8%. За 11 місяців було здійснено 153 тис. т шоколаду (-6,2% порівняно з аналогічним періодом 2015).
Виробництво цукрових кондитерських виробів (у т. ч. білого шоколаду), не містять какао, за листопад склало 16 тис. т, що на 4,7% менше листопада 2015 р. і на 1,6% менше жовтня 2016 р. За 11 місяців було вироблено 168 тис. т кондитерських виробів (-2,8%).
Виробництво солодкого печива і вафель за листопад 2016 р. склало 23,8 тис. т, що на 1,7% більше показників листопада 2015 р. і на 2% більше, ніж за жовтень 2016 р. За 11 місяців було вироблено 223 тис. т продукції (-2,3%).
Нагадаємо, в жовтні 2016 р. виробництво шоколаду в Україні скоротилося на 2,4%.