У Україні виробництво шоколаду в березні скоротилося на 5,5%
За місяць випущено 12,9 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао
В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, в березні 2016 р. склало 12,9 тис. тонн, що на 5,5% менше аналогічного періоду 2015 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) в сьогоднішньому звіті щодо промислового виробництва в Україні.
При цьому до лютого 2016 р. виробництво шоколаду зросло на 4,6%. За 3 місяці було вироблено 37,8 тис. т шоколаду (-9,1% порівняно з аналогічним періодом 2015).
Виробництво цукрових кондитерських виробів (у т. ч. білого шоколаду), що не містять какао, за березень склало 14,3 тис. т, що на 13% менше березня 2015 р. і на 8,3% більше лютого 2016 р. За 3 місяці було вироблено 40,3 тис. т кондитерських виробів (-6,6%).
Виробництво солодкого печива і вафель за березень 2016 р. склало 20,6 тис. т, що на 4,7% більше показників березня 2015 р. і на 4,9%, ніж за лютий 2016 р. За 3 місяці було вироблено 56,4 тис. т продукції (+1,1).
Нагадаємо, в лютому 2016 р. виробництво шоколаду в Україні скоротилося на 8,2%.