У Україні виробництво шоколаду в червні зросло на 1,3%
За місяць випущено 9,9 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао
В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, у червні 2016 р. склало 9,9 тис. тонн, що на 1,3% більше аналогічного періоду 2015 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) в сьогоднішньому звіті щодо промислового виробництва в Україні.
При цьому до травня 2016 р. виробництво шоколаду скоротилося на 12,7%. За 6 місяців було вироблено 71,3 тис. т шоколаду (-8,5% порівняно з аналогічним періодом 2015).
Виробництво цукрових кондитерських виробів (у т. ч. білого шоколаду), що не містять какао, за червень склало 16,1 тис. т, що на 1,4% більше червня 2015 р. і на 8,3% - травня 2016 р. За 6 місяців було вироблено 86,7 тис. т кондитерських виробів (-5,5%).
Виробництво солодкого печива та вафель за червень 2016 р. становило 19 тис. т, що на 6,3% менше показників червня 2015 р. і на 2% більше, ніж за травень 2016 р. За 6 місяців було здійснено 114 тис. т продукції (-1,6).
Нагадаємо, в травні 2016 р. виробництво шоколаду в Україні скоротилося на 6,4%.