У Україні виробництво шоколаду в серпні виросло на 9,7%
За місяць випущено 15,1 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао
В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, в серпні 2016 р. склало 15,1 тис. тонн, що на 9,7% більше аналогічного періоду 2015 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у звіті від 21 вересня щодо промислового виробництва в Україні.
При цьому до липня 2016 р. виробництво шоколаду зросла на 51,6%. За 8 місяців було вироблено 96,4 тис. т шоколаду (-6,6% порівняно з аналогічним періодом 2015).
Виробництво цукрових кондитерських виробів (у т. ч. білого шоколаду), не містять какао, за серпень склало 17,3 тис. т, що на 8,1% більше серпня 2015 р. і на 1,2% - липня 2016 р. За 8 місяців було вироблено 121 тис. т кондитерських виробів (-2,5%).
Виробництво солодкого печива і вафель за серпень 2016 р. склало 21,8 тис. т, що на 5% більше показників серпня 2015 р. і на 15%, ніж за липень 2016 р. За 8 місяців було вироблено 155 тис. т продукції (-2,6).
Нагадаємо, в липні 2016 р. виробництво шоколаду в Україні впало на 13,4%.