В Україні виробництво шоколаду в серпні скоротилося на 5,5%
За місяць випущено 14,3 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао
В Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду і готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), в упаковках масою менше 2 кг, в серпні 2017 р. склало 14,3 тис. тонн, що на 5,5% більше аналогічного періоду 2016 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у звіті з промислового виробництва в Україні.
При цьому до липня 2017 року виробництво шоколаду зросло на 21,9%. За 8 місяців було вироблено 98,6 тис. т шоколаду (+ 2,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2016).
Виробництво цукрових кондитерських виробів (в т. ч. шоколаду білого), що не містять какао, за серпень склало 15,8 тис. т, що на 9,1% менше серпня 2016 року і на 1,7% більше липня 2017 р. За 8 місяців було вироблено 116 тис. т кондитерських виробів (-4,4%).
Виробництво солодкого печива і вафель за серпень 2017 р. склало 21,7 тис. т, що на 1,1% менше показників серпня 2016 року і на 6,1% більше, ніж за липень 2017 р. За 8 місяців було вироблено 167 тис. т продукції (+ 7,1%).
Нагадаємо, в Україні виробництво шоколаду за 2016 рік впало на 6,7%.