ua en ru

Україні пропонують остаточно закріпити статус-кво аграрно-сировинного придатка угодою про ЗВТ з ЄС, - Медведчук

Україні пропонують змиритися з роллю аграрно-сировинного придатка і остаточно закріпити статус-кво угодою про Зону вільної торгівлі (ЗВТ) з ЄС. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху «Український вибір» написав його лідер Віктор Медведчук.

«Україна продовжує «успішно» долати наслідки непродуманого вступу до Світової організації торгівлі. Якраз зараз наш уряд захищає вітчизняний автопром і готується до санкцій, які у відповідь на порушення норм СОТ збирається взяти ЄС. Відповідні рішення вже готуються - орієнтовно на липень. Пробна куля запустили турки, які взяли контрзаходи по відношенню до України. За підвищення мита на автомобілі наш південний сусід симетрично додав до зборів за ввезені з України горіхи ще 23%. Як порахували турецькі економісти, надходження від нових мит рівні тим втратам, які несе їх автопром від недружніх дій нашої країни», - написав політик.

«А що стосується захисту вітчизняного автомобілебудівника, то «ефективність» даних дій уряду добре можна проілюструвати в цифрах. У 2012 р. виробництво автомобілів в Україні скоротилося на 27%, а за п'ять місяців 2013 р. - вже на 49%», - резюмував Медведчук.