В Україні відкрилися зали ресторанів: як будуть працювати
За столом зможуть перебувати не більше чотирьох осіб
Відсьогодні в Україні розпочався черговий етап ослаблення карантинних заходів. Уряд дозволив роботу залів закладів громадського харчування з деякими обмеженнями.
Про це повідомляє РБК-Україна.
Так, в ресторани і кафе не можна заходити без супроводу працівника закладу. За одним столом повинно сидіти не більше чотирьох осіб, не рахуючи дітей до 14 років. Також в ресторані сусідні столики повинні знаходитися на відстані 1,5 метра один від одного.
Весь персонал ресторану повинен використовувати засоби індивідуального захисту обличчя, очей і рук, а клієнти, крім часу прийому їжі, маски або респіратори.
Крім того, під забороною залишається робота дитячих кімнат, а також проведення заходів за участю більше ніж десять осіб.
Також закладам заборонено готувати їжу на відкритій кухні. Винятком є ті, що закриті для відвідувачів перегородкою.
Під забороною також залишається робота буфетів і закладів фастфудів з самообслуговуванням.
Таці, страви, напої та столові предмети видається персоналом на прохання відвідувачів.
Нагадаємо, з 5 червня в Україні розпочався черговий етап пом'якшення карантину.
Крім того, у Державній авіаційній службі назвали вимоги для польотів під час карантину.