ua en ru

Україні не вдасться змінити умови членства в СОТ, - Медведчук

Україні не вдасться змінити умови членства у Світовій організації торгівлі (СОТ). Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик звертає увагу на те, що сьогодні питання про зміну умов членства в СОТ піднімають чиновники з тієї ж команди, яка в 2008 році активно працювала, щоб прискорити вступ України до СОТ.

За словами Медведчука, для української влади має стати серйозним сигналом те, що західні партнери в таких питаннях на компроміси йти не мають наміру.

"Однак представники "помаранчевої команди" не винесли уроків з помилок минулого. У 2008 р. вони дружно підтримали вступ України до СОТ на вкрай невигідних умовах. У 2014 р. не менш дружно виступили за приєднання до ЗВТ з Євросоюзом на відверто кабальних умовах", - зазначив політик.

Судячи за прогнозами експертів, підкреслює Медведчук, 2015 р. стане для України ще більш провальним, ніж 2014 р. "Зараз є тільки один спосіб зберегти промисловий потенціал країни, уникнути економічного колапсу та дефолту - потрібно відновлювати зруйновані кооперационно-промислові зв'язки з Росією, розвивати східний вектор економічної інтеграції. Це дозволить забезпечити товаровиробників надійним і вигідним ринком збуту", - упевнений він.